De moed erin houden als het even tegenzit

Het kan gebeuren dat je na een tijdje online daten in een dip terechtkomt. Je voorgaande matches zijn op niets uitgelopen en het lijkt alsof je niet verder komt. Heimelijk vraag je je af of het vinden van de ware voor jou is weggelegd. Je bent niet de enige die dit overkomt. Soms duurt het vinden van de juiste partner wat langer. Het toverwoord hierbij is doorzetten. Om je door deze dip heen te helpen hebben wij een aantal tips voor je.

Zo maak je een goed dating profiel

We kennen allemaal wel een verhaal van iemand die na een paar dagen de perfecte match heeft gevonden. Het kan natuurlijk voorkomen dat het in één keer raak is, maar dit gebeurt zelden. De waarheid is dat het toch een tijd duurt voordat je iemand vindt die echt bij jou past. Zit het even tegen met het daten? Met deze adviezen zorg je ervoor dat je weer vertrouwen in de toekomst krijgt!

Stel je nieuwsgierig op

Daten gaat vaak gepaard met onrealistische verwachtingen. Dit zorgt ervoor dat je vroeg of laat teleurgesteld wordt. Voorkom deze teleurstellingen door singles op een open en nieuwsgierige wijze te benaderen. Laat je niet meeslepen door allerlei fantasieën maar richt je op de persoon voor je. Wie is hij of zij? Hebben jullie dezelfde levensdoelen? Wat vindt hij of zij belangrijk? Door een onderzoekende houding aan te nemen blijf je dicht bij de realiteit en laat je je niet meeslepen door een ideaalbeeld. Zo raak je niet van de kaart als achteraf blijkt dat die persoon niet bij jou past.

Online daten moet je leren

Veel mensen realiseren zich niet dat online daten aardig wat vaardigheden vereist. Je moet weten hoe je contacten moet leggen, hoe je functionaliteiten moet gebruiken en hoe je jezelf in schrift moet uitdrukken. Dat zijn zaken die je moet leren. Wees dus niet te streng voor jezelf als het vinden van een juiste partner niet meteen lukt! Zoals met alles in het leven is ook online daten iets dat je moet leren!

Vul niet voor een ander in

Jullie waren zo enthousiast begonnen met het uitwisselen van berichten en ineens hoor je helemaal niets meer! Wat is er gebeurd? Heb je iets verkeerds gezegd? Ben je niet leuk genoeg? Wanneer een leuke match ineens niets meer van zich laat horen, kun je enorm aan jezelf gaan twijfelen. De meeste mensen gaan ervan uit dat het aan hun ligt. Zij hebben iets gedaan, waardoor de ander niet meer thuis geeft. Dit is echter zelden het geval. Mensen hebben uiteenlopende redenen om weg te blijven. Misschien spelen er familiezaken die op dit moment prioriteit hebben of realiseren ze zich dat ze toch niet klaar zijn voor een nieuwe relatie. Vul dus niet voor de ander in, maar laat het los en investeer je tijd liever in het zoeken van jouw droommatch.

Grotere kans op het vinden van de ware

Een van de grootste voordelen van online daten is dat je uit een bijzonder grote vijver kunt vissen. Terwijl jouw opa en oma het moesten doen met mensen uit hun nabije omgeving, kun jij daten met mensen uit de hele wereld. De kans dat jij iemand vindt die bij jou past is dus vele malen groter dan die van jouw voorouders!

Pas je profiel aan!

Wanneer je steeds dezelfde soort singles tegenkomt en je niet verder komt in jouw datingavontuur, is het tijd om je strategie te overdenken. Ga terug naar je profiel en bekijk of wat je hebt genoteerd nog wel klopt. Misschien had je aangegeven dat je van avontuurlijke types houdt, maar merk je dat je je toch meer aangetrokken voelt tot rustige mensen. Pas dat gerust aan. Probeer eventueel een andere profielfoto uit of verander een paar teksten. Experimenteer met jouw profiel zodat je andere singles aantrekt. Wie weet ontmoet zo jouw droommatch!

Contact

Vragen? Neem contact op met onze helpdesk!

E-mailadres:
info@vijftigplusdating.be

Helpdesk